Trump ve ABD için tarihi bir gün

Trump ve ABD için tarihi bir gün

ABD tarihinde üçüncü kez görevdeki bir başkanın suçlamalar sonucu görevden alınması için süreç işletilecek. Temsilciler Meclisi toplanarak Trump’ın görevden alınıp alınmamasını tartışacak.

 ABD Başkanı Donald Trump’la ilgili suçlama maddeleri Çarşamba günü ele alınacak.  6 saat boyunca görüşülecek, daha sonra 2 suçlama maddesi üzerinde oylama yapılacak.

Türkiye saati ile süreç şöyle işlecek;

Yarın yani 19 Aralık tarihinde aşağıdaki faaliyetler yürütülecek;

17:00’da Temsilciler Meclisi toplanacak

18:00 Usul oylaması yapılacak

18:00 -23:30 azil gerekçeleri ve usulü ilişkin itirazlar değerlendirilecek

Perşembe günü ise son görüşme yapılacak ve Türkiye saati gece yarısı saat 01:00 ve 03;00 arasında nihai azil oylaması yapılacak.

Oylama öncesi iki partiden vekiller eşit sürelerle 6 saat boyunca konuşmalar yapacak. Ardından ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump’ın gücünü kötüye kullanmak ve Kongrenin işleyişini engellemek ile suçlanıp suçlanmayacağını oylayacak.

Hakkındaki soruşturmayı başından beri cadı avı olarak tanımlayan Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’ye 6 sayfalık mektup gönderdi. Trump mektubunda soruşturma için partizan darbe girişimi, suçlama maddeleri için de mantık dışı ve tehlikeli ifadelerini kullandı.

Trump, Pelosi’ye “Hiçbir geçerliliği olmayan suçlama ve azil sürecini devam ettirerek görev yemininize ihanet ediyorsunuz Amerikan demokrasisine savaş açıyorsunuz. Tarih sizi yargılayacak” dedi.

Yapılan komu oyu araştırmaları halkın yarısının Trumpla ilgili süreci desteklediğini ortaya koyuyor.

Diğer Haberler