Esad: Türkiye, El Nusra ve DAİŞ’le petrolümüzü çalıp sattı

Esad: Türkiye, El Nusra ve DAİŞ’le petrolümüzü çalıp sattı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Fırat’ın doğusundaki petrolün ABD tarafından çalınarak Türkiye’ye satıldığını öne sürdü: “Türk rejimi, önce Nusra, sonra IŞİD ve bugün de ABD ile bölgenin petrolünün satışı konusunda doğrudan bir rol oynuyor.”

Çin televizyonu Phoenix’e konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD’nin Fırat’ın doğusundaki petrol kuyularıyla gelecekte ne yapacağına dair bir soruya, Türkiye’yi suçlayarak yanıt verdi. Esad, “Amerikalılardan önce, ilk günlerde, o kuyuları Nusra Cephesi kullanıyordu; IŞİD’in gelip Nusra’yı kovması – ya da Nusra’yla birleşmesi sonrası hepsi IŞİD haline geldi ve petrolü çalıp satmaya devam ettiler. Nereye? Türkiye üzerinden satıyorlardı. Şimdi petrolü çalan ve Türkiye’ye satan, ABD haline geldi. Türkiye petrol satışında tüm bu grupların suç ortağı; bunu dert etmiyor – Türkiye hazır. Türk rejimi, önce Nusra, sonra IŞİD ve bugün de Amerikalılar ile petrolün satışında doğrudan rol oynuyor.”

Kürtler vatanını kucaklamalı

Esad Suriyeli Kürt güçler ile ilgili de ‘diyalog’ çağrısı yaptı: “Amerikan komutası altında hareket eden Suriyeli gruplar var ve bu gruplar öyle ya da böyle, özellikle de diyalog yoluyla, vatanlarını kucaklamanın ve Suriye devletinin tüm topraklarını özgürleştirme yönündeki çabalarına katılmanın Suriye’deki herkesin çıkarına olacağına ikna edilmeli.”

Diğer Haberler