Çatışmalar şiddetleniyor, Türk yapımı İHA düşürüldü

Kaddafi, Libya, Haftar, İHA, Bayraktar,

Libya’da giderek şiddetlenen çatışmalarda Türk yapımı Bayraktar tipi İHA düşürüldü. 

2011 yılında Kaddafi’nin devrilmesi ile başladığı günden bu güne değin çatışmaları sürdüğü Libya’da bu gün Türk yapımı bir İHA düşürüldü. Bayraktar TB-2 isimli İHA Haftar güçleri tarafından düşürüldü.

General Haftar’a bağlı güçler tarafından Trablus’a dördüncü saldırı emri verilmişti.  Bunun üzerine zaten var olan çatışmalar daha da şiddetlendi. Bu çatışmalarda bu gün Türk İHA’sının düşürüldüğü belirtildi.

Haftarın çağırısından sonra Rusya tarafından taraflara ateşkes çağrısı yapıldı.

Düşürülen Türk İHA’sına dönük Türk tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Libya’da neler olmuştu?

Bir Kuzey Afrika ülkesi olan Libya 2011 yılında Arap Baharı denen süreçle beraber ciddi bir kaos yaşamış Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi öldürülmüştü.  O günden günümüze değin Libya’da pek çok yönetim kuruldu fakat hiç biri ülke genelinde etkili olmayı başaramadı.

Şu anda ise uluslararası güçler tarafından desteklenen iki temel güç var. Merkezi Trablus’ta bulunan ulusal Mutabakat Hükümeti Türkiye ve bazı Avrupa ülkeleri tarafından destekleniyor. Ulusal Mutabakat Hükümetinin merkezi ise Trablus’ta bulunuyor.. Fakat Ortadoğu da deste alan en büyük güç ise Tobruk Merkezli temsilciler meclisi ve onun merkezi ise Tobruk. Temsilciler Merkezi ise Rusya, Birleşik Arap emirlikleri, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya’dan destek alıyor.

Diğer Haberler