Erdoğan: Suriye’yi teröristlerden temizlemeden çıkmayız

Erdoğan: Suriye'yi teröristlerden temizlemeden çıkmayız

Türkiye Cumhur Başkanı Erdoğan: Ne zaman ki Suriye’yi teröristlerden temizledik o zaman çıkarız.

Recep Tayyip Erdoğan bu gün katıldığı Dünya insan Hakları Günü konulu bir merasimde konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye’de ki insan hakları çalışmalarını anlatan Erdoğan ayrıca Suriye konusuna da değindi.

Erdoğan Suriye konusunda şunları söyledi: Bize ne zaman Suriye’den çıkacağımızı soruyorlar. Bizde onlara diyoruz ki ne zaman ki teröristleri temizledik o zaman çıkarız.
Erdoğan konuşmasında Rusya ve Amerika güçlerini de kast ederek: Siz ne zaman çıkarsanız Türkiye’de o zaman Suriye’den çıkacak.

Erdoğan bu hafta içinde ikinci kezdir Suriye’den çıkmayacaklarını söylemiş oluyor. Ayrıca Erdoğan konuşmasında tekrardan HSD ( Suriye Demokratik Güçleri) ve YPG (Halk Savunma Birlikeri)’yi de terörist olarak nitelendirerek bunların PKK uzantıları olduğunu söyledi.

 Türkiye Suriye’de savaşın başından bu yana Türkiye Suriye’de El Nusra gibi adı dünya terör listelerine giren örgütlerle ortaklık yaptı. Ayrıca Türk ordusunun uzantısı olarak çalışan ÖSO, SMO gibi isimler alan tüm yapıların kayıt altına alınmış pek çok insan hakları ihlalleri bulunuyor. Hatta SMO çatısı altında pek çok DAiŞ militanının da yer aldığı dönem dönem SOHR ( Suriye insan Hakları Gözlem Evi) kaynaklarınca da doğrulandı.

En son 7 ARalıta yapılan NATO liderler zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türkiye’nin ‘ zaman zaman teröristlerle ortak çalıştığını belirtti’ dile getirmişti.

Diğer Haberler