Bağdat’ta milyonların protestosu başladı

Bağdat’ta milyonların protestosu başladı

Bağdat’ta Sadr’ın çağrısı üzerine Tahrir Meydanı’ında bir araya gelen binlerce kişi protesto düzenledi

Irak’ın başta Kerbela ve Necef olmak üzere orta ve diğer güney kentlerinden binlerce kişi “Milyonların Protestosu” adıyla Bağdat’ta bir araya geldi. Hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge’deki ‘güvenlik önlemlerinin’ en üst düzeye çıkarıldığı ve bölgede çok sayıda askerin nöbet tuttuğu aktarıldı.

Bağdat’ın merkezindeki Tahrir Meydanı’nda düzenlenen “Milyonların protestosu” öncesi, gösterileri organize edenler tarafından yapılan çağrılarda protestoların barışçıl olması ve Yeşil Bölge’ye geçmek için şartların zorlanmaması istendi.

Irak bayrağı dışında hiçbir bayrak ve flamaya izin verilmeyen gösteride silah ve şiddete başvurulmaması uyarısında bulunuldu.

Heşdi Şabi’ye bağlı Asayib Ehlil- Hak Hareketi lideri Kays Hazeli dün yaptığı basın açıklamasında, beklenen geniş çaplı gösteriler kanalıyla Bağdat’ta ‘kaos ortamı yaratılmak istendiği ve bu gerçekleşirse ölümlerin artacağı’ uyarısında bulunmuştu.

Kays Hazeli, “Uluslararası toplumun bakın Irak’ta insanlar nasıl katlediliyor diye dikkat çekmek için Bağdat’ta büyük bir güvenlik sorununun ortaya çıkartmasını planlıyorlar. Kargaşadan güvenlik güçleri ile Heşdi Şabi güçlerini sorumlu tutacaklar” demişti.

Diğer Haberler