Irak’ta göstericiler köprüleri  ele geçirdi, yolları kapattı

Irak’ta göstericiler köprüleri  ele geçirdi, yolları kapattı

Irak’taki gösteriler 47’ci gününde devam ediyor. Göstericiler Irak’ın başkenti Bağdat’ta ki tüm köprüleri ele geçirdi.

Irak’ta ki gösteriler gün geçtikçe daha da şiddetleniyor. Göstericiler ise kendilerini korumak için birçok güvenlik önelim alıyorlar. Bu gün Kerbela şehrindeki göstericiler şehre gelen tüm yolları kontrol altına aldı. Şehirde yaşamayan ve kuşkulu kişileri kontrol noktalarından geri çeviriyorlar.

Ayrıca başkent Bağdat’ta da göstericiler şehrin içindeki tüm köprüleri ele geçirdi. Bağdat şehir merkezinden akan Dicle nehri şehri iki ayrı bölümü ayırıyor. Geliş gidişlerin köprülerle sağlanıyor. Göstericiler bu köprülerde insan kalkanı adını verdikleri kontrol noktaları oluşturdu. Amaçlarının olumsuzlukları önlemek ve kendilerini korumak olduğunu belirtiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Bağdat’ta kimliği tespit edilemeyen kişiler göstericilere saldırmış 25 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca iki gün önce Kerbela’da kimliği belirsiz kişiler göstericilere ateş açmış gösterilerin önderlerinden iki kişi yaralanmış, bir gösterici ise öldürülmüştü. Bu gün Bağdat ve Kerbela’da ki göstericiler bu tür olayları önlemek amacı ile yolları tutuklarını belirtiyorlar.

Bu tür olayların halkı korkutmak için yapıldığını, halkın içinde de bu terör saldırılarının tekrarlaya bileceğine dair kuşku olduğunu belirtiyorlar.

Diğer Haberler