Irak’ta iç savaşa doğru mu gidiliyor? Sadır’a bağlı Seraya Selam birlikleri intikam yemini etti

Irak’ta iç savaşa doğru mu gidiliyor? Sadır’a bağlı Seraya Selam birlikleri intikam yemini etti
Ortadoğu krizinin başlangıç noktası olan Irak öyle görünüyor ki savaşın sonunun da yaşanacağı yer olacak. Irak’ta yaşanan olaylar hükümet gösterisi olmayı aşarak iç parçalanmayı hızlandıran olaylara doğru evriliyor. Taraflar intikam yemini ediyor. Bir birini suçluyor. 

Dün gece Irak’lı Şii lider Mukteda El Sadr’ın çalışma bürosuna dronlarla saldırı olmuştu. Bu gün akşam saatlerinde ise Sadır hareketinin askeri kandı ‘ Seraya Selam’ birlikleri tarafından bir bildiri yayınlandı. Bildiri de bu durumun kabul edilemez olduğu ve en sert cevabı vereceklerini belirttiler.

Sereya Selam birlikleri adına yapılan açıklamada böyle bir saldırının Irak’ın geleceğini de tehlikeye attığı belirtildi. Bildire de ayrıca halkın sokaklarda yaptığı gösterilere destek verilerek, göstericilerin isteklerine göre davranacaklarını açıkladılar.

Dün gece Sadr’ın çalışma bürosuna yapılan saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı belirtilmişti. Sadr’ın Kum kentinde görüşmeler yaptığı bu nedenle de hayati bir tehlikesinin bulunmadığı da belirtildi.

Fakat Sadr’ın yerinin bombalaması Irak’ta yaşanan olayların daha da şiddetleneceğinin göstergesi kabul ediliyor. Irakta yaşanan gösteriler Seraya Selam birliklerinin açıklaması ile artık bir iç savaşa evrilmenin ilk işareti olarak görülüyor. Sadr’ın bürosuna yapılan saldırının hangi güçler veya ülkeler tarafından yapıldığı bilinmiyor. Fakat buna rağmen bu saldırılarda zaten aralarında husumet ve farklılık bulunan kişileri daha fazla karşı karşıya getirecek.

Dün gecede bir gurup gösterici taranmış ve 21 kişi hayatını kaybetmişti. Tüm bu olayların üste üste gelmesi sorunun sadece Adil Abdulmehdi hükümeti ile ilgili olmadığını ve Irak’ın yeni bir kaos ortamına taşındığını gösteriyor.

Diğer Haberler