Rusya ve YPG arasında devir teslim töreni

Rusya ve YPG arasında devir teslim töreni

Rus askeri Polisi Amerika’nın çekildiği Fırat Nehri üzerindeki Tişrin barajında ki  kurulu üsse Rusya yerleşti.

Rus bayraklı askeri konvoy Fırat Nehri üzerindeki barajda kurulu üsse girdi. YPG yetkilileriyle karşılıklı yapılan konuşmanın ardından devir teslim töreni yapıldı. Konuşmayı Rus Askeri polisi adına General Paris yaparken YPG adına ise Kobanê Askeri Meclisi Eş Başkanı Ismet Şex Hesen konuştu. General Paris konuşmasında ‘amaçlarının DAiŞ’in canlanmasını önlemek ve halkı korumak olduğunu söyledi.

Ismet Şex Hasan konuşmasında şöyle dedi; Amacımız Kuzey ve Doğu Suriye’nin tamamını saldırılardan korumak. Özellikle Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı savunmanın önemini konuştuk. Erdoğan’ın İdlib ve diğer bölgelerden getirdiği çetelere karşı savunmanın geliştirilmesi konularını görüştük”

Rusya ve YPG arasında devir teslim töreniRusya ve YPG bayrağı bir arada

Devir teslim töreninde Rusya bayrağı ve YPG’nin flaması değiş tokuş edildi.

Rus asker Polisi komutanı General Paris ise Soçi mutabakatı kapsamında anlaşmaya varılan Rus-Türk ortak devriyesinde de yer almıştı.

Türkiye’nin 9 Ekim’de Rojava Kürdistanı’na yönelik askeri harekât başlatmasının ardından ABD askerlerini Fırat’ın doğusundan çekmeye karar verince YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri Şam yönetimi ve Rusya ile anlaşarak Suriye ordusu ile Rus askerlerinin bazı kentlere girmesine izin vermişti.

 Anlaşmanın üzerinden 1 ay geçerken Rusya  bu gün 8. Ortak devriyeyi başlattığı gibi Rojava kentlerine de yerleşmeye hız verdi. Bu arada, Rusya’nın Suriye’nin kuzeydoğusunda rejim kontrolündeki Kamışlı havaalanının yakınında kullandığı bir binanın çevresini genişlettiği öğrenildi.

Diğer Haberler