AYETULLAHLARIN ÜLKESİNDE 40 MİLYON KİŞİ YOKSULLUK SINIRINDA YAŞIYOR

AYETULLAHLARIN ÜLKESİNDE 40 MİLYON KİŞİ YOKSULLUK SINIRINDA YAŞIYOR

İran İslam Cumhuriyet’in de 40 milyon insan açlık sınırında ve çok zor koşullarda yaşıyor.

iSNA haber ajansının geçtiği habere göre İran’da faaliyet gösteren Tahran yardım komisyonu başkanı Hüseyin Semsami Yardım komisyonu başkanlık değişim töreninde yaptığı konuşmada İran’da açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan insanların durumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Semsami istatistik veriler ile yaptığı konuşma, yoksulluğun İran’da geldiği düzeyi gözler önüne serdi.

Tahran kuruluşu yardım komisyonu başkan yardımcısı Semsami konuşmasında, 40 milyon insanın yoksulluk sınırında yaşadığını ve bunlardan açlık sınırında yaşayan 16 milyon kişinin isimlerini acil yardım edilecekler listesine aldıklarını belirtti. Bunun için ise önemli bir gelire ihtiyaç duyulduğunu, hükümetin belli bir bütçe ayırdığını fakat bu bütçede 11 milyar tümenlik bir açık bulunduğunu, hala ödeme yapılmadığını söyledi.

Semsami konuşmasında ülkede gün geçtikçe sayıları yükselen yoksulların ancak çok küçük bir bölümünün devlete bağlı veya sivil yardım kuruluşları ile ilişkisinin olduğunu. Çoğunun kötü hayat şartlarını düzeltmek için destek almadığını söyledi. Semsami’nin sunduğu rapora göre yoksulların sadece %20-%24 arasında bir kesimin yardımlardan faydalana bildiğini söylemişti.

Daha önce İranlı parlamenter Resul Xezeri’de parlamentoda yaptğı konuşmadı “her şeyi güllük gülistanlık gösteren istatistikler değil gerçekleri söyleyen istatistikleri önümüze koyalım. İran’da 40 milyon kayıtlı yoksul var. Bunların hepsi yoksulluk sınırının altında yaşıyor” demişti.

Diğer Haberler