McGurk’tan Erdoğan’a 15 soru

McGurk’tan Erdoğan’a 15 soru

Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti ile beraber ABD’li birçok siyasetçi Erdoğan hakkında ki suç dosyasına eklene bilecek düzeyde iddialar ortaya atıyor. Bunlardan biri de Brett McGurk.

ABD eski Suriye Özel Temsicisi Brett McGurk kişisel Twittter hesabı üzerinden Trump’ın Erdoğan’a sorması gereken 15 soru yayınladı. Bağdadi ile ilişkilerden NATO’ya kadar önemli 15 başlıkta topladığı sorularına Recep Tayyip Erdoğan’ın cevap veremeyeceğini söyledi.

Sorulardan önce Trump’ın Erdoğan’a nasıl yaklaşması gerektiği konusun da ise şunları söyledi: “eğer bir tilki tavuğunuzu çaldığı zaman affederseniz o hemen ardından koyunlarınızı çalar ve sonra da ineğinizi çalar.” Trump’ın Erdoğan’a yaklaşımı tıpkı böyle. Otoriter bir liderle böyle başa çıkılmaz.

Daha sonra ise Erdoğan’a sorulması gereken 15 ayrı soru sordu.

Bunlardan bazıları ise şöyle;

  • Bağdadi sınırınızdan 5 km uzakta çok iyi hazırlanmış güvenli tünellerde nasıl yaşıyordu.
  • Bağdadi’den sonraki 2 numaralı kişi nasıl oldu da sizin sınırlarınızda ve kontrol ettiğiniz Cereblus’da bulundu.
  • HSD’yi sınırınızdan 30 km uzaklaştırmak istiyorsunuz ama o sınırlar içinde Bağdadi’nin ailesi ile yaşadığını bilmiyor musunuz?
  • Neden Suriye’de kontrol ettiğiniz bölgeler DAiŞ ve El Qaide liderleri için bir cennet gibi?
  • Son haftalarda Bağdadi’nin bir eşi ve bazı akrabalarını tutukladığınızı söylediniz. Neden şimdiye kadar teröristlerin akrabalarını tutuklamadınız? Peki, bunlar Türkiye’de ne yapıyor?
  • DAiŞ ve El Kaide’nin bel kemiği olan 40 000 yabancı topraklarınızda nasıl bu denli rahat seyahat etti ve Suriye’ye gitti.
  • Sınırınızı DAiŞ’e kapatmak için yapılan tüm talepleri ret ettiniz. HSD ne zaman ki DAiŞ’i yendi o zaman sınırı kapattınız, neden?
  • Neden NATO gibi ortak değerler üzerine kurulmuş bir yapının üyesi iken, özellikle Suriye politikalarını eleştiren Türk vatandaşları sürekli olarak sürgün ediliyor, yok ediliyor ve tutuklanıyor. ( Neden bir NATO müttefiki ülke dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi?)
  • Devlet destekli medyanız neden Bir kürt kadınının vahşice öldürülmesini bir operasyon olarak verdi. ( Suriye’nin Geleceği Partisi Genel Sekreteri Hevrin Halef’i kast ederek soruyor)

Diğer Haberler