Erdoğan’dan ABD ziyareti öncesi açıklamalar

Erdoğan’dan ABD ziyareti öncesi açıklamalar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu gün Washington’u ziyaret etmek için yola çıktı. Esenboğa hava limanında açıklamalar yaptı.

Erdoğan konuşmasında ziyaretin sancılı bir dönemde gerçekleştiğini vurguladı. Suriye meselesinin her yönü ile tartışılacağını belirtti. Konuşmasının büyük çoğunluğunu Rojava’yı işgal operosyunu olan ‘Barış Pınarı Hareketi’ne’ ayıran Erdoğan şunları söyledi:  Barış Pınarı Harekatı ile ilgili gelinen son aşamayı ayrıntılarıyla konuşma fırsatı bulacağız. Kendilerinin YPG’ye DEAŞ gibi diğer terör örgütleri gibi yaklaşmaları gerektiğini söyleyeceğiz. Kendilerinin Ferhat Abdi Şahin gibi bir teröristle görüşmelerinin yanlış olduğunu belgeleriyle ifade edeceğiz ve bu terörist başının bütün terör eylemlerini resimleri ve belgeleriyle takdim edeceğiz.  Ayrıca kendilerine mutabakatın tam olarak yerine getirilmediğini anlatacağız

Başkan Trump ile sorunların çözülmesi ve ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda hemfikiriz. Şimdiye kadar pek çok konuda mesafe aldık. İki lider olarak bu ziyaretimizde önce dar kapsamlı ardından ise heyetler arası bir görüşme gerçekleştireceğiz ve geniş kapsamlı bir basın toplantısı yapacağız.

Konuşmasının devamında ise Avrupa ülkelerini değerlendiren Erdoğan özellikle DAiŞ’li teröristlerin iadesine ilişkin olarak şunları belirtti; DAiŞ’lıları ülkelerine iade etmeye başladık. Ciddi bir telaş, artık bir tutuşma süreci de başlamış bulunuyor. Bugüne kadar biz düşündük bundan sonra da onlar düşünsün.

 Ayrıca AB’nin Türkiye’ye dönük tutumları içinse: AB bir şeyi unutuyor. AB’de görev yapanlara bakıyorum, siyasette birçoğu yeni ve konulara yeniliğin verdiği cesaretle yaklaşıyorlar, dedi.

AB’nin dün Türkiye’ye dönük aldığı yaptırım kararı hakkında ki düşüncelerinin sorulması üzerine ise: “ Zaten siz bize yıllardır yaptırım uyguluyorsunuz, Türkiye’ye karşı verdiğiniz hiçbir sözü tutmadınız. Ey Avrupa Birliği, Türkiye sizin şu ana kadar tanıdığınız ülkelerden değil. Şu anda müzakere masasında olmamız da bizi bağlamaz, bu müzakereler bir anda bitebilir. Şu anda 4 milyon mülteciyi ülkesinde bulunduran bir ülkeye karşı takındığınız tavrı gözden geçirin. Daha önce söyledim, bu kapılar açılır, bu DEAŞ’lılar da size gönderilmeye başlandı, gönderilir. Ondan sonra siz başınızın çaresine bakın. Türkiye’ye gelip Kıbrıs’la ilgili gözdağı vermeye kalkmayın, biz bunları takmayız ve yolumuza devam ederiz” dedi.

Diğer Haberler