Türkiye DAİŞ çetelerini sınır dışı etmeye başladı

Türkiye DAİŞ çetelerini sınır dışı etmeye başladı

Türkiye elindeki DAİŞ’lileri ülkelerine geri göndermeye başladı. Bu gün itibari ile dört kişinin iade edilmesi bekleniyor.

Türkiye İçişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamada “İşlemi tamamlanan ABD’li bir yabancı DAİŞ’li savaşçı Türkiye’den sınır dışı edildi. Geri gönderme merkezlerindeki Alman uyruklu 7 yabancı DAİŞ’li savaşçının seyahat programları yapıldı, 14 Kasım’da sınır dışı edilecekler” dendi

Dış işleri Bakanı sözcüsü  “Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan Alman uyruklu bir yabancı IŞİD savaşçı için sınır dışı süreci işletildi, Danimarka uyruklu bir DAİŞ’li ise adli süreç işletilerek gün içerisinde ülkelerine gönderilecek. Dolayısıyla bugün 3 DAİŞ’linin ülkemizden çıkışları sağlanacak” diye konuştu.

Türkiye Rojava’yı işgal girişiminin başlamasından sonra ABD ile yaptığı mutabakat gereği DAİŞ’lilerin yükümlülüğünü de almıştı. Uluslar arası bir sorun haline gelen DAİŞ’lilerin aileleri meselesi bir çok zaman gündem oluyor. Türkiye bu konuda uluslararası güçlere sürekli olarak baskı yapıyor. Özellikle de türkiye içişleri bakanı son dönemde ‘ ellerindeki DAİŞ üyelerini vatandaşı olukları ülkelere iade edeceklerini sık sık belirtiyor. Avrupa ülkeleri ise bu kişileri almamak için vatandaşlıktan çıkarıyor.

Diğer Haberler