Türk ordusu uzantıları içinde DAİŞ elemanları

Türk ordusu içinde DAİŞ elemanları

Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi Türkiye saflarında savaşan DAİŞ’lileri açıkladı.

Kuzey Haber Ajansının bu gün geçtiği habere göre Suriye insan hakları Gözlem Evi yöneticisi Rami Abdulrahman en az 8 DAİŞ üyesinin Türkiye’ye bağlı güçler içinde savaştığını tespit ettiklerini açıkladı. Her 8 kişi hakkında da ellerinde kesin belgeler olduğunu belirten Abdulrahman bu kişilerin şu anda Türkiye’nin ‘ Barış Pınarı’ adını verdiği operasyonda yer aldıklarını söyledi.

Abdurrahman North Prese verdiği özel demeçte ‘ DAİŞ elamanlarının El Hamza ve Ahrar El Şarkiye saflarında savaştığını El Kamun ve Doğu Guta vatandaşları bu kişileri tespit etti.  Bildiğimiz kadar ile bunlarla beraber Türkiye saflarında savaşan 100’lerce başka DAİŞ savaşçısı daha var fakat onları sadece tespit ettik fakat henüz belgeler ile onaylamadık’ dedi.

Rami Abdurrahman konuşmasının devamında ABD’nin ve uluslararası toplumun DAİŞ elemanlarının Türkiye uzantısı guruplarla olduğunu tahmin ettiklerini fakat bu konuda bir şey yapmadıklarını belirtti.

Daha önce Rojavada yayın yapan ANHA’da Suriye Milli Ordusu saflarında savaşan 76 kişinin isimlerini ve özgeçmişlerini yayınlamıştı. Bu listede ABD’li doktor Kassig’in kafasını kesip yayınlayan Sofyan El Qişhim ve Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xalef’i katleden Ebu Sedam El Ensari de bulunuyordu.

Diğer Haberler