Recep tayip Erdoğan Irak’taki olaylar İran’a da sıçraya bilir

Recep tayip Erdoğan Irak’taki olaylar İran’a da sıçraya bilir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Macaristan gezisinden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan sorular üzerine Suriye ve Rojava’da ki son durumlara ilişkin açıklama yaparak geri adım atmayacaklarını ve amaçlarına ulaşmakta karalı oluklarını açıkladı. Erdoğan tehditlerine devam ederek Suriye ile sınırlı kalmayacaklarını gerekirse Kandil ve Şengal’e de saldıracaklarını belirtti.

Erdoğan konuşmasının devamında adını Suriye Milli Ordusu olarak değiştiren Özgür Suriye Ordusu hakkında ise ‘onlar terörist değil onlar mücahittir’ diyerek savundu.

Erdoğan konuşmasının devamında ise İran’ın Suriye’de Türk işgaline karşı yaptığı açıklamaları dile getirerek İran’a eleştirilerini dile getirdi. İran’ın tutumunu anlamsız olarak değerlendiren Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Irak’ta yaşanan son durumları değerlendirdi.

Erdoğan değerlendirmesinde “Irak’ta ki eylemleri kimler yaptı, arkasında kimler? Biz bunu tahminlerde bulunuyoruz. Tabi bunun İran’a sirayet etme noktasında ki durumları da tahmin ediyoruz”

 Gözlemciler Erdoğan’ın İran yorumlarının sert olduğunu olayların İran’a sıçrama ihtimali yorumunun bir nevi tehdit olduğunu düşünüyor.

Diğer Haberler