KOBANÊ HALKI ULUSLARARASI TOPLUMUN SESİZLİĞİNİ KINADI

KOBANÊ HALKI ULUSLARARASI TOPLUMUN SESİZLİĞİNİ KINADI

Binlerce Kobanê’li kitlesel bir yürüyüşle, uluslararası toplumun Türk işgaline karşı sessizliğini kınadı.

Bu gün binlerce Kobanê’liler Şehid Agit meydanın da toplanarak, gösteri yaptı.  Açılan pankart ve atılan sloganlarla Türk devletinin işgali kınandı. Uluslarası toplumun işgale duyarsız kalmasına da tepki gösterildi.

Yürüyüş esnasında Fırat bölgesinin halkla ilişkiler kurumu eş başkanı Süleyman Keşiş, şöyle konuştu:  Türkiye’nin bölgeyi işgal harekatı, binlerce yıldır bu topraklarda barış içinde bir arada yaşayan halklarımıza soykırım getirmiştir. Onlarca okul yıkılmış, binlerce öğrenci eğitimsiz kalmış, şehirler, köyler göçertilmiş, halkın kurumları lağvedilmiş ve yüzlerce insanımız katledilmiştir. İşte, Türkiye’nin barış pınarı operasyonunun bölgemize getirdikleri.

Aynı zamanda Türk devletinin işgali  Kürt,Arab,Ermeni ve Süryani halklarının ortak direniş cephesini doğurdunu belirtti. protesto gösterisin de din ve inanç komitesinin üyesi İbrahim Ramo da şunları söyledi; işgalci türk devletine karşı tek yolumuz birliğimizi sağlamamız, düşmanın psikolojik savaşına karşı duyarlı olmamız ve halkların kardeşliğini  her koşulda altında savunmamız gerekiyor diye belirtti.

Türkiye’nin 9 ekim de başlatmış olduğu Rojava işgal harekatının bölge halkında yarattığı can ve mal kaybı üzerine uluslarası merkezler  “ kan pınarı operasyonu” olarak adlandırmış olup, sivil halka karşı yasaklanmış  silahların kullanıldığı da tespit edilmiştir.

Diğer Haberler