LÜBNAN’DA HÜKÜMETTEN GERİ ADIM

Lübnan’da gittikçe kötüleşen ekonomik durum nedeni ile halk yine sokaklarda. Bu kez gösteriler WhatsApp gösterisine dönüştü. Çünkü hükümet sosyal medya vergi getirmek istiyor.

Lübnan’da hükümetin WhatsApp gibi internet uygulamalarına günlük 20 cent vergi getirme kararı ardından on binlerce Lübnanlı sokaklara dökülmüştü.  Hızla büyüyen gösterilerde güvenlik güçleri ile halk arasında yer yer çatışmalar yaşanmış iki kişi yaşamını yitirmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Hükümet dün itibari ile görüşmelere olumlu cevap verdi ve yeni bir bütçe programı hazırladı.

Lübnan Ekonomi Bakanı Ali Hasan Halil yaptığı açıklamada Başbakan Hariri ile görüştüklerini ve yeni bir bütçe programı oluşturulduğunu açıkladı. Buna göre sosyal medya uygulamaları için hiçbir vergi alınmayacak, milletvekili ve bakanların maaşları düşürülecek.

Alınan kararlar sonrası halkın tekrar sokaklara çıkıp çıkmayacağı hala netlik kazanmadı.

Lübnanda ekonomik durumun gittikçe kötüye gitmesi gerekçesi ile son iki yıl içerisinde zaman zaman hükümet karşıtı eylemler gerçekleştiriliyor. Başbakan Saad el- Hariri 3 Eylülde ekonomide olağan üstü hal ilan ettiğini açıklamıştı. Uluslar arası ekonomi kuruluşları da Lübnan ekonomisindeki kötüleşmeyi onaylıyor.

Diğer Haberler