KUZEY DOĞU SURİYE ÖZERK YÖNETİMİ : TRUMP ETNİK TEMİZLİĞİN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Özerk yönetim; Türk devleti nin yapılan ateşkes anlaşmasına bağlı kalmadığını duyurdu.

Yapılan ateşkes anlaşmasına ragmen işgalci Türk devleti  askeri güçlerini savaş  bölgesine intikali devam ediyor. Bunun üzerine özerk yönetim işgalci türk devletinin ateşkesi ihlal etmesine göz yuman amerika devletini eleştirerek şöyle dedi: Trump’ın “ateşkes başarılı yürüyor ve türkiye ateşkese bağlı  kalıyor” açıklamasını esefle karşılıyoruz. Ama gerçek şu’ki işgalci türk ordusu ve çeteleri ateşkese başlı kalmamıştır.

Kürtler yeni bölgelere yerleştirilecek diyen Trump bilsin ki; yeni yerleşim bölgeleri kürtleri etnik  temizlikle yüz yüze bırakacak  ve  işgalci Türk devletinin amacı da budur, diye belirtildi.

Yerleşim yerelerinden göçertilen siviller uluslarası güçlerin  gözetimi ve garantörlüğü altında tekrar yerleşkelrrine dönmelerini ve uluslarası güvenlik güçleri tarfından korunmalarını talebinde bulundular.

Özerk yönetimin uluslarası topluma seslenerek:  işgalci türk ordusu ve ona bağlı çetelerin rojavadan çıkarılması için baskı oluşturmalarını  ve acilen uluslarası bir heyetin bölgede kullanılan “yasaklı silahların araştırmasını istedi”

 

Diğer Haberler