SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN BU ALTI GIDAYI SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

Tıp dünyası sağlıklı ve uzun yaşamak için beslenmenin önemini sürekli olarak vurguluyor. Meyveler, sebzeler ve özellikle yeşil yapraklı sebzelerin her gün düzenli olarak tüketilmesini öneriyorlar. Elbette sebzeler ek olarak aşağıdaki gıdalarda her gün sofrada bulunsun önerisi yapıyor.

 BAHARATLAR;

Baharatlar küçük miktarlarına rağmen büyük işlevleri olan doğanın sağlık deposu diye bileceğimiz gıdalardır. Çinli uzmanlar 500 baharat üzerinde yaptıkları araştırma sonucunda baharatların bilinmeyen yönlerini ortaya koydu.  Baharatlar ı artık sadece damak tadınıza göre değil sağlık sorununuza göre de seçmeniz gerekiyor. Çünkü o küçük şişeler bazen bir ecza dolabından daha etkili olabilir.

YUMURTA;

Yumurta proteinden zengin yiyecekler listesinin başında geliyor. İngiltere sağlık araştırmaları derneği günde bir yumurta tüketmenin hafıza, göz ve kemik sağlığı üzerindeki etkisi yanı sıra insan ömrünü uzattığını da raporlarında vurguluyor.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER;

Düşük kalorisi ile yeşil yapraklı sebzeler her açıdan sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı. İçindeki vitaminler direk hücrelerin enerji merkezini harekete geçiriyor.  Her öğünde çiğ veya az pişmiş yeşil yapraklı sebze tüketerek kendiniz bile vücudunuzdaki değişikliği fark edebilirsiniz.

BAKLİYAT;

Bakliyatlar her gün bir porsiyon tüketilmesi gereken gıdalar. Lif düzeyi ile insanı tok tutmanın yanı sıra bağırsaklardaki iyi bakterilerin dostu.

BALIK VE DENİZ MAHSÜLLERİ;

Balık tüketen insanlarda Omega3 düzeyinin yüksek olduğu bilimin kanıtladığı bir gerçek.  Gün geçmiyor ki Omega3’ün insan sağlığına katkısına bir madde daha eklenmesin, Göz, kemik, hafıza, hücre yapısı vb. birçok hastalıkta olduğu gibi depresyon durumunda da Omega 3 çok etkili.

Somon, Sardunya, Tuna ve küçük yüzey balıkları Omega 3 bakımından çok zengin. Uzmanlar mevsimine göre haftada en az bir öğün balık tüketmenin önemine vurgu yapıyor.

Diğer Haberler